Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

ESGPENSAMENT

Aquest és un espai dedicat a convidar els alumnes de l’Escola Sant Gregori a reflexionar sobre el coneixement, la llibertat i la vida en societat. Al llarg del curs, trobareu noves entrades relacionades amb l’Ètica, o la Filosofia en general, així com invitacions a participar de l’activitat del blog.

Volem aprofitar la tecnologia que tenim a l’abast per complementar les classes i possibilitar la participació reflexiva i meditada de tots els alumnes.

Bon curs 2017 – 2018 a totes i tots!

 

Publicat per a a ESGPENSAMENT

Hola a tothom! El darrer tema del curs es titula, com sabeu, "Estat de Dret". Aquest tema acumula tot el que hem vist al llarg del curs. Així, heu de tenir clar què és un estat i què ho fa que alguns estats puguin ser considerats estats de dret. Així, podeu lligar el contingut d'aquest tema amb els conceptes de política, d'estat, de dret i fins i tot de tolerancia. Per descomptat, cal que hi apareguin els dos darrers textos treballats. I tot ben lligat! Espero alguna cosa més que una enumeració o juxtaposició d'afirmacions. Espero veure com expliciteu la relació entre les idees que han sortit a clase. Bona feina!

Visites: 5108 44 Comentaris

Publicat per a a ESGPENSAMENT

 

 

 

...

Publicat per a a ESGPENSAMENT

«La llibertat política d'un ciutadà és aquesta pau d'esperit que prové de la idea que cada té sobre la seva seguretat. Per a gaudir d'una llibertat com aquesta és precís que els govern es constitueixi de tal manera que cap ciutadà pugui témer res de cap altre. Quan en la mateixa persona o el mateix grup de governants, al poder legislatiu se li afegeix l'executiu, no hi ha ni rastre de llibertat, ja que és temible que el propi monarca o el propi senat facin lleis tiràniques per a aplicar-les tirànicament. No hi ha tampoc rastre de llibertat si el poder de jutjar no es troba separat del poder legislatiu i de l'executiu. Si s'afegeix al primer, el poder sobre la vida i la llibertat dels ciutadans serà arbitrari, ja que el jutge serà legislador. Si s'afegeix al segon, el jutge podria tenir la força d'un opressor. Tot estarà perdut si un mateix home o un mateix grup de prohoms, o de nobles o de pobles exerceixen aquests tres poders: el de fer les lleis, el d'executar les resolucions públiques i el de jutjar els crims o els conflictes entre particulars.» 

 

...

Publicat per a a ESGPENSAMENT

 

Oració a Déu

 

...

Publicat per a a ESGPENSAMENT

Hola a tothom. El nou tema que tractem és el concepte de Dret. Podeu deixar els vostres comentaris, però recordeu: cal llegir els comentaris dels companys i respondre-hi en la mesura que convingui, i no repetir observacions que ja hagin estat fetes. Endavant!

Visites: 12079 95 Comentaris

Publicat per a a ESGPENSAMENT

Hola a tothom; comencem amb el segon tema del curs: L'Estat. Recordeu que vostres els comentaris han de tractar una sola cosa: una definició, un argument, un exemple, etc. I que si voleu comentar una idea que ja ha estat aportada per algú, heu de respondre al company o companya. Endavant!

Visites: 9823 80 Comentaris

Publicat per a a ESGPENSAMENT

Hola a tothom!!

Finalment obrim el primer post de l'any, dedicat al concepte de Política. Recordeu que en un parell de setmanes heu de redactar una dissertació sobre aquest concepte, i que hi ha d'aparèixer el contingut treballat a classe, ben  explicat i relacionat. 

La utilitat del blog rau en que hi podeu fer comentaris que siguin petites aportacions vistes a classe o originals vostres. Definicions, exemples, arguments, etc. Cada comentari UNA PETITA aportació, si us plau.

...

Login Alumno