Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Laboratori de Matemàtiques

Aquest blog neix per explicar en paraules el Laboratori de Matemàtiques que hem engegat a l'escola per descobrir les matemàtiques des d'una nova perspectiva. Anirem explicant diferents activitats destacades que ens serveixen per explorar nous conceptes, especialment des d'un vessant manipulatiu.

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Proves Cangur

Publicat per a a LABORATORI DE MATEMÀTIQUES
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 15260
 • 0 Comentaris
 • Imprimeix

Dijous passat es van celebrar les Proves Cangur 2017, una prova matemàtica que se celebra a tot el món el mateix dia. Es tracta d'una prova de tipus test d'habilitat matemàtica, però no tant de coneixements curriculars, sinó més aviat per posar en pràctica una manera de pensar matemàtica. Les preguntes fan referència a enigmes, deduccions lògiques, visió espacial, ... El diari Ara va fer un recull d'enunciats Cangur amb motiu del Congrés Català d'Educació Matemàtica 2016 i llença el desafiament de resoldre'ls en aquest enllaç: Saps la resposta d'aquests problemes matemàtics?

En tot cas, ens agraden molt les proves Cangur, tant als alumnes com els professors, pel fet que suposa alhora un repte i un entreteniment creatiu. És per això que un any més hem participat com a escola en aquestes proves, en tots els nivells que s'admeten.

 

Els més grans, des de 4t d'ESO a 2n de Batxillerat, s'han desplaçat fins al Cosmocaixa per fer les proves juntament amb alumnes d'altres centres.

 

b2ap3_thumbnail_IMG-20170317-WA0001.jpg

 

b2ap3_thumbnail_IMG_20170317_222645.jpg

 

Els altres nivells són 5è i 6è de Primària, i 1r, 2n i 3r d'ESO, que realitzen les proves dins del centre, però que també tindran correcció externa. A l'escola no fem una preparació específica per a aquestes proves, sinó que intentem plantejar els enigmes que es pregunten en diferents situacions durant el curs, o bé els aprofitem per a adaptacions per a alumnes que necessiten més reptes en Matemàtiques.

 

Aquest any, però, hem fet com a novetat un concurs a l'aula d'Informàtica amb preguntes Cangur amb els alumnes de 1r d'ESO. Es tractava d'una competició contrarrellotge amb 10 preguntes, en forma d'un qüestionari Kahoot. [Està disponible online!]

 

b2ap3_thumbnail_IMG_20170314_093350.jpg

 

Ens ho hem passat realment bé, i durant una hora seguida a l'aula hi ha hagut nervis, sorpresa, eufòria, concentració, ràbia, excitació, ... per resoldre 10 problemes de Matemàtiques. Hem dit ja que ens agraden molt les preguntes del Cangur?

 

b2ap3_thumbnail_IMG_20170314_093051.jpg

 

Sabrem els resultats per Sant Jordi, aproximadament. Moltes felicitacions als participants per l'esforç i les ganes posades en presentar-s'hi. Que tingueu sort!

Tagged in: 1r ESO Concursos

Comentaris

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Dimarts, 16 Juliol 2024