Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Blogs Escola Sant Gregori

 • Inici
  Inici Aquí pots trobar totes les entrades de blog de tota la pàgina web.
 • Categories
  Categories Mosrta un llistat de les categories d'aquest blog.
 • Etiquetes
  Etiquetes Mostra un llistat d'etiquetes que s'han emprat al blog.
 • Blogaires
  Blogaires Cerca al teu blogaire favorit de la pàgina.
 • Blogs d'equip
  Blogs d'equip Troba els teus blogs d'equip favorits aquí:
 • Dades d'accés
  Dades d'accés Formulari d'inici de sessió

Estat

Publicat per a a ESGPENSAMENT
 • Mida de la font: Més gran Menor
 • Visites: 19844
 • 99 Comentaris
 • Imprimeix

Hola de nou!

 

Aquest és el segon post de l'any, dedicat al concepte Estat. Us recordo novament que en un parell de setmanes heu de redactar una dissertació sobre aquest concepte, i que hi ha d'aparèixer el contingut treballat a classe, ben  explicat i relacionat. 

 

També torno a recordar que utilitat del blog rau en que hi podeu fer comentaris que siguin petites aportacions vistes a classe o originals vostres. Definicions, exemples, arguments, etc. Cada comentari UNA PETITA aportació, si us plau.

 

Aquesta vegada, però, insistiré en que mireu de NO REPETIR els comentaris que altres companys ja han fet. En comptes d'això, entauleu una conversa amb els que ja han escrit el comentari que volíeu fer. Podeu millorar els comentaris dels companys amb una correcció, un exemple, un matís, una comparació, etc.

Comentaris

 • Álex	López	Garrido López Garrido
  Álex López Garrido López Garrido Dilluns, 13 Gener 2020

  Max Weber considera que una associació política és un concepte difícil de definir a partir del contingut de la seva activitat, ja que no hi ha cap tasca que sigui exclusiva d'aquestes associacions, que avui dia anomenen Estats.

 • Convidat
  Pol Butcher Dilluns, 06 Gener 2020

  Aquests dies de vacances he estat mirant una serie titulada Fariña. Aquesta serie explica el cas Nécora, com es van jutjar el narcotràfic a Galícia. Per mi aquesta serie m'ha fet veure com a Galícia es produeix un estat fallit als any 80. La corrupció va arribar a tal punt que quan empresonaven a un cap de narcotràfic el dia seguent estaven de nou al carrer. Estaven implicats tots el membres de la societat: des de els jutges i polítics fins als policies de la comarca i la població. La màfia gallega subornava a tothom. Per exemple: pagava les campanyes polítiques de Alianza Popular per així obtenir els seus favors i construia cases a la gent pobre del poble a canvi de que ells guardarien la droga i els diners dels caps de narcotràfic.

 • Gisela Ruiz Catalán
  Gisela Ruiz Catalán Dimarts, 31 Desembre 2019

  L'estat el definiria amb aquestes següents paraules -territori/govern/lleis pròpies- , també escriuria aquestes paraules per definir mafia -territoris/ordres/voilència o força . en un estat les lleis pròpies no es fan utilitzar ni la violència ni la força . Força i violència poden ser unes paraules molt significatives ( tenen més d'un sol significat ). Si algú no compleix la llei el multen o van a la presó , això es violència o força ; però també , a les mafies si no fas el correcte o l'ho demanat , et poden matar o assessinar un ser amic i això es una altre manera de representar al força / violència . La ideologia sobre que es la força o la violència que ens han inculcat des de ven petits , que es la força i la violència , es quan alguna persona fa mal a una altre persona (fisicament). Si les lleis no les compleixes tindrás una multa o anirás a la presó ( força i violència moral ( no afecta al teu cos , no fisicament )).

 • Gisela Ruiz Catalán
  Gisela Ruiz Catalán Dilluns, 30 Desembre 2019

  Un estat fallit es aquell estat en el qual els seus territoris no estan controlats , la pèrdua del control físic del seu territori , o del monopoli de l'ús legítim de la força física dins les seves fronteres (fent referència a l'expressió de Max Weber ) .

 • Nolasc Recasens Justribó
  Nolasc Recasens Justribó Dijous, 19 Desembre 2019

  Apart de que si no hi han lleis, els violadors,asssesins... podrien actuar de manera usual, i com que no hi haurien lleis cada vegada ho farien mes fins que la societat d'aquell territori seria un caos

 • Nolasc Recasens Justribó
  Nolasc Recasens Justribó Dijous, 19 Desembre 2019

  Jo crec que la anarquia es incompatible ja que hauria de haver un canvi de les persones en la seva actitud, sempre hi ha gent que lluita per tenir el poder, i si ningú el té sera mes buscat .L'estat sempré ha estat lligat al esser huma,sempre hi ha hagut gent amb ganes de manar, i al final les desicions importants les ha de agafar una persona que sap més sobre la politica que els altres.

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dijous, 12 Desembre 2019

  La Mafia és pot considerar "Mafia" quan busca la pau?No, ja que segueix sense tenir uns drets. Per exemple, Robin Hood fou un vandoler justicier que robava als rics per donar els diners als pobres que no en tenien, però tot i així era una mafia

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dijous, 12 Desembre 2019

  Haití és un Estat totalment fallit, no és algo nou, però desde l'últim terratrèmol d'aquest any, les coses an anat a pitjor.

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dijous, 12 Desembre 2019

  Una institució és dotada d'un determinat poder

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dijous, 12 Desembre 2019

  Un Estat fallit és aquell que no compleix uns mínims per pguer ser considerat "estat"

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dimarts, 10 Desembre 2019

  Si un estat busca la pau comuna, perquè de vegades negocia amb la mafia?

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dilluns, 09 Desembre 2019

  Vol dir que un estat està per fer el bé comú. Però, Sophia, un estat pot perfectament també fer la violencia molt més desmorotada, i com te el poder de fer-ho legitimament, pot ser molt pitjor.

 • Max Munné Mas
  Max Munné Mas Dilluns, 09 Desembre 2019

  Status, que és l'origen de la paraula Estat, vol dir que es manté.

 • Josep Pascual Sitjà
  Josep Pascual Sitjà Dimecres, 04 Desembre 2019

  La paraula estat prove del llatí de la paraula "status ",aquesta vol dir el que es manté.

  Contestar Cancel·la
 • Carla Comas Corbella
  Carla Comas Corbella Dimecres, 04 Desembre 2019

  El que vol dir Agustí de Hipona es que la nostra societat veu algunes coses com a "dolentes" segons qui les faci. Per exemple si l'estat utilitza la violència amb la mesura que ells ho vegin convenient ho trobem bé pero, pel contrari si la mafia fa l'us de la violència ho trobem incorrecte. L'estat defensa que utiliza la violència pel bé comú de la societat ja que ells la controlen perquè l'esser humà no abusi d'ella. Per tant l'estat utilitza la violència legalment sigui pel bè comú o no.

  Contestar Cancel·la
 • Carla Comas Corbella
  Carla Comas Corbella Dimecres, 04 Desembre 2019

  Si no estiguessim sotmesos al poder politic viuriem en Anarquía. És a dir no hi haurien lleis pero això seria una contradicció ja que el partit polític que vulgui promoure ja ens esta somentent a un poder politic. Si els éssers humans ens sapiguessim comportar sense estar sotmesos a lleis podriem viure en Anarquia.

  Contestar Cancel·la
 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Diumenge, 08 Desembre 2019

  Cal anar a poc a poc, Carla, per no cometre errors en el raonament. Que no hi hagi lleis no és, en sí mateix, cap contradicció. Tu vols dir, en tot cas, que és una contradicció crear un partit polític anarquista, oi?

 • Carla Comas Corbella
  Carla Comas Corbella Dimecres, 04 Desembre 2019

  Un estat no el poden definir amb unes caracteristiques propies ja que tots els objectius de l'estar ja altres assosiacions les tenen. Només hi ha una cosa la qual podem dir que l'estat és l'unic que te dret, i això és LA VIOLÈNCIA. Per tant podem arribar a dir que l'estat és causa de la violència

  Contestar Cancel·la
 • Ignasi Lasheras Quintas
  Ignasi Lasheras Quintas Diumenge, 08 Desembre 2019

  Tornes a caure en una confusió, entre tenir un objectiu i tenir dret a alguna cosa. T'expresses malament, crec. Tu volies dir una cosa així com: "L'única característica exclusiva de l'Estat és...", oi?

 • Hugo González Planas
  Hugo González Planas Dimecres, 04 Desembre 2019

  El que ens mostra el segon text és que no és el mateix la legalitat que la legitimitat. La forço de i Estat es sempre legal pero no sempre legítima.

  Contestar Cancel·la
 • Per poder enviar comentaris primer has d'iniciar sessió

Deixa el teu comentari

Convidat
Convidat Diumenge, 26 Maig 2024

Entrades Relacionades

No post has been created yet.