Agenda | Activities | Library | Login

Masterclass de Violoncel

L’Escola de Música Sant Gregori organitza un cicle de Classes magistrals de violoncel i quartet de corda pensat per a estudiants d’arreu de Catalunya a càrrec del violoncel·lista Amat Santacana.

Les sessions es duran a terme al llarg del curs 2019-20, repartides en quatre dissabtes (en horari de matí i tarda).

16 de novembre de 2019 (imatges aquí)

1 de febrer de 2020 CANVI DE DATA

14 de març de 2020

16 de maig de 2020

 

El fet que sigui un cicle de quatre classes magistrals (enlloc d’oferir-ne una de sola) està pensat per tal que hi pugui haver una millor coneixença entre alumne i professor que permeti fer un seguiment en més profunditat. Això no obstant, també s’ofereix l’opció de fer una, dues o tres classes, segons la conveniència de cada participant.

Cadascun d’aquests quatre dissabtes, a les 12h hi haurà un concert* d’una de les sis Suites per a violoncel sol de J. S. Bach, interpretada per Amat Santacana.

*Gratuït per als alumnes participants i les seves famílies.

Entrada públic general: 10€.

S’entregarà un diploma a tots els alumnes participants.

Lloc: Escola de Música Sant Gregori (C. Carles Riba, 11 Barcelona).

 

Inscripció:

Per formalitzar la inscripció, cal emplenar el següent formulari:

https://bit.ly/2M8mWME

L'ingrés s'ha de fer al número de compte ES94 2100 0860 9402 0043 8057, fent-hi constar clarament el nom del participant i el concepte ‘Masterclass Violoncel’ i enviar el comprovant de transferència a masterclassvioloncel@santgregori.org.

El període d’inscripció finalitza el 9 de novembre de 2019 (en cas d’inscriure’s a tot el cicle, és a dir, a quatre sessions) o bé una setmana abans del dia de la classe magistral (en cas d’inscriure’s a una, dues o tres sessions).

 

Preus:

a) Classes magistrals de violoncel

Alumnes Grau Elemental (sessions de 45min)

De 1 a 3 classes: 40€/classe

4 classes (-15% descompte): 136€

Alumnes Grau Professional, Superior i Postgrau (sessions d’1h)

De 1 a 3 classes: 50€/classe

4 classes (-15% descompte): 170€

 

b) Classes magistrals de quartet de corda (1h 30 min de durada)

De 1 a 3 classes: 80€/classe (per grup)

4 classes (-15% descompte): 272€ (per grup)

 

Oients externs: 15€/dia (inclou la presència a les classes magistrals i l’entrada al concert). 

 

 

 

CURRÍCULUM AMAT SANTACANA

Membre fundador del Qvixote Quartet l’any 2006 amb qui ha actuat arreu d’Europa i Sudamèrica. S’ha instruït en l’art del quartet de corda amb grans especialistes mundials a la European Chamber Music Academy.

Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals tant de violoncel com de música de cambra. Al 2013 obté el primer premi exaequo i el premi del públic al Premio Joven Bach celebrat al Círculo de Bellas Artes de Madrid. En el camp de la música antiga ha col·laborat amb l’Ensemble Explorations de Roel Dieltiens, amb l’Orquestra Barroca de Mallorca de Barry Sargent i amb l’Orquestra del Montsalvat.

El seu repertori abraça quatre-cents anys de música per a violoncel sol, des de les primeres obres del segle XVII, fins a obres contemporànies. Ha estrenat obres per a violoncel sol de Joaquim Homs i ha interpretat per primer cop a Espanya l’obra del compositor sudcoreà Geonyong Lee, Song in the dusk II. També ha interpretat la integral de les sis suites per a violoncel sol de J. S. Bach en diverses ocasions.

Ha estat professor de violoncel a diversos centres musicals de Catalunya i és convidat regularment com a professor a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. També ha impartit classes magistrals a Bolívia i Veneçuela. Actualment és professor de violoncel al Conservatori Municipal de Música de Manresa.