Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Camí Escolar

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

El projecte de camí escolar espai amic és una estratègia educativa, transversal i participativa que pretén que els nois i noies de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols de l’escola i promou alhora un compromís de participació de la comunitat. Aquest divendres 27 de setembre a la tarda inaugurarem la nostra participació al Camí Escolar amb la celebració d’una festa al pati de la nostra escola.

Com sabeu, la situació de la nostra escola és privilegiada al trobar-nos enmig de la muntanya de Collserola (gaudim d’unes vistes espectaculars de Barcelona i d’una gran qualitat de l’aire) però, al mateix temps, el nostre barri és poc convencional (disposem de poques botigues amigues i estem ubicats per damunt de la Ronda de Dalt).

Tot això fa que el camí escolar sigui una molt bona opció per a anar i marxar de l’escola a peu i així poder passejar entre les cases del carrer de Bellesguard, jugar una estona als jardins de la Tamarita, aturar-se a les escales de la plaça Bonanova, perdre’s pels carrers que envolten el Cosmocaixa o, simplement, imaginar com devia ser la ciutat plena de tramvies...

 

Autocars de l'escola

Escola del Bosc (Forest School)

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

A l'Escola Sant Gregori creiem fermament que el contacte directe i periòdic amb la natura aporta benestar en el sentit més ampli. Per això, procurem al nostre alumnat l'aprenentatge en la natura, perquè sabem que aquest contacte permet treballar la resiliència, el treball en equip, la creativitat i l'observació de l'entorn i d'un mateix, al mateix temps que promou, a partir d'un coneixement més profund de la realitat i dels altres, un respecte per l'entorn tant natural com social.

D’aquesta manera, l’escola del bosc fomenta la solidaritat intergeneracional, perquè procura la formació de ciutadans i ciutadanes compromesos amb la cura del món i compromesos, així doncs, amb les generacions futures.

 

Per saber-ne més:

Ens hem convertit en una Escola del Bosc (Forest School)

Instal·lacions

L’Escola Sant Gregori compta amb dos edificis. Un, el del carrer Arimon, és una torre que ofereix uns espais ideals per als més petits de l’escola, els nens i nenes de Llar I i Llar II. A partir d’EI 3 i fins a 2n de batxillerat, tots els cursos es troben ubicats a l’escola de Bellesguard al carrer Carles Riba 11-15.

 

TOUR VIRTUAL PER L'ESCOLA


PANORÀMIQUES
Entrada, Auditori, Biblioteca, Pati infantil, Aula de música, Terrasa.

ARIMON

Les instal·lacions de Bellesguard no van ser construïdes pas de cop, sinó que tenen la seva història.


L’Escola va néixer a La Molina el curs 1955-56, inicialment com un internat, però de seguida va «baixar» a Barcelona i es va ubicar en diferents torres, la primera una torre modernista del carrer Ganduxer avui dia malauradament desapareguda.


L'ANTIGA TORRE DE GANDUIXER

 
El 1966 un grup de pares va adquirir els terrenys on actualment ens trobem. El lloc era i continua essent privilegiat: als peus de la serra de Collserola i amb unes vistes esplèndides damunt la ciutat de Barcelona i de cara al mar, constituïa i continua constituint una ubicació immillorable per a dur a terme el nostre projecte d’escola.

El primer edifici es va construir en dues fases: la primera, el 1966, va ser obra de l’arquitecte Jordi Bonet, i la segona, el 1974, de l’arquitecte Jordi Figueras. A la qualitat dels edificis se sumava la generositat d’espais, pistes i entorns on poder dur a terme tota mena d’activitats esportives i escolars.

El temps, però, no passa en va, i el curs 2005-2006, coincidint amb la celebració del nostre 50è aniversari, vam sentir la necessitat d’ampliar i millorar les instal·lacions. Ens movien sobretot dos objectius, integrar el Parvulari a Bellesguard i donar resposta a l’enorme vitalitat que sempre ha caracteritzat el dia a dia de la nostra escola: festes, exposicions, música, teatre, recitals, conferències, etc.

Calia, doncs, dotar-nos d’aules i patis per a l’Educació Infantil, d’un aulari de qualitat per a l’Escola de Música i d’una sala d’actes amb unes condicions ambientals i acústiques que estiguessin al nivell del treball que d’una forma habitual ja fèiem.

El repte consistí aleshores en fer una ampliació de les instal·lacions que quedés perfectament integrada i harmonitzada amb l’entorn natural i amb els edificis preexistents. La realització del projecte –entre els anys 2009 i 2011– va córrer a càrrec dels arquitectes Coll-Leclerc, amb uns resultats realment espectaculars.

Amb aquestes obres podem dir que l’escola finalment ja està acabada. La qualitat, la modernitat i les enormes prestacions del conjunt de les nostres instal·lacions ens proporcionen a dia d’avui un entorn envejable i unes condicions immillorables per a donar continuïtat al projecte pedagògic que ens defineix.

 

BELLESGUARD

Projecte Lingüístic

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

L'Escola es defineix com a escola catalana i, en conseqüència, dóna prioritat a la llengua catalana com a llengua de treball i com a objecte d'estudi.

La situació política i social particular del nostre país exigeix, també, el treball a fons i el coneixement ple de la llengua castellana.

La nostra societat demana igualment el coneixement aprofundit de l'anglès, sobretot com a llengua de relació i comunicació.

La proximitat amb la cultura francesa ens fa decidir, igualment, dotar els nostres alumnes amb el domini del francès com a segona llengua estrangera, i oferir-los l'oportunitat de cursar el programa Batxibac quan arriben al tram final de la seva formació.

Els principis que orienten el projecte lingüístic de l’escola són els següents:

1. La competència lingüística, en el domini de qualsevol llengua en tots els seus vessants, demana com a condició indispensable el domini excel·lent de la llengua pròpia.

2. L’oralitat és tan important com la paraula escrita. Només qui parla bé i sap jugar de moltes maneres amb la llengua pròpia, desenvolupa una competència òptima en la llengua escrita.

3. La pràctica continuada és garantia d’una bona assimilació de les competències adquirides.

4. Per això dotem el castellà i l’anglès de més hores del que mana la llei en totes les etapes educatives.

5. L’aprenentatge de la primera llengua estrangera, l’anglès, s’inicia per immersió ja des de la Llar d’Infants 2, per a entrar al seu estudi sistemàtic en el cicle inicial de Primària.

6. A partir del Cicle Mitjà de Primària i a Secundària s’introdueixen projectes integrats i temàtics on l'alumnat desenvolupa estratègies de comunicació activa a la classe d'anglès (CLIL).

7. A partir del Cicle Superior de Primària i fins al Batxillerat, l’anglès s’utilitza també com a llengua vehicular de transmissió de continguts d’altres matèries, com la història o les ciències.

8. En el nivell de 4t d’ESO els alumnes es preparen per a l’obtenció del First Certificate in English (FCE), i al batxillerat per a l’obtenció del Certificate of Advanced in English (CAE).

9. En el nivell de 4t d'ESO els alumnes que ho desitgen es preparen per a l'obtenciçó del Delf-B1, i al batxillerat per a l'obtenció del Delf-B2.

10. A partir del curs 2021-2022, els alumnes de Batxillerat podran obtenir al mateix temps el batxillerat espanyol i el baccalauréat francès (Batxibac).

Compartir

Serveis