Agenda | Activitats | Biblioteca | Login

Masterclass de Violoncel

L’Escola de Música Sant Gregori organitza un cicle de Classes magistrals de violoncel i quartet de corda pensat per a estudiants d’arreu de Catalunya a càrrec del violoncel·lista Amat Santacana.

Les sessions es duran a terme al llarg del curs 2019-20, repartides en quatre dissabtes (en horari de matí i tarda).

16 de novembre de 2019 (imatges aquí)

1 de febrer de 2020 CANVI DE DATA

14 de març de 2020

16 de maig de 2020

 

El fet que sigui un cicle de quatre classes magistrals (enlloc d’oferir-ne una de sola) està pensat per tal que hi pugui haver una millor coneixença entre alumne i professor que permeti fer un seguiment en més profunditat. Això no obstant, també s’ofereix l’opció de fer una, dues o tres classes, segons la conveniència de cada participant.

Cadascun d’aquests quatre dissabtes, a les 12h hi haurà un concert* d’una de les sis Suites per a violoncel sol de J. S. Bach, interpretada per Amat Santacana.

*Gratuït per als alumnes participants i les seves famílies.

Entrada públic general: 10€.

S’entregarà un diploma a tots els alumnes participants.

Lloc: Escola de Música Sant Gregori (C. Carles Riba, 11 Barcelona).

 

Inscripció:

Per formalitzar la inscripció, cal emplenar el següent formulari:

https://bit.ly/2M8mWME

L'ingrés s'ha de fer al número de compte ES94 2100 0860 9402 0043 8057, fent-hi constar clarament el nom del participant i el concepte ‘Masterclass Violoncel’ i enviar el comprovant de transferència a masterclassvioloncel@santgregori.org.

El període d’inscripció finalitza el 9 de novembre de 2019 (en cas d’inscriure’s a tot el cicle, és a dir, a quatre sessions) o bé una setmana abans del dia de la classe magistral (en cas d’inscriure’s a una, dues o tres sessions).

 

Preus:

a) Classes magistrals de violoncel

Alumnes Grau Elemental (sessions de 45min)

De 1 a 3 classes: 40€/classe

4 classes (-15% descompte): 136€

Alumnes Grau Professional, Superior i Postgrau (sessions d’1h)

De 1 a 3 classes: 50€/classe

4 classes (-15% descompte): 170€

 

b) Classes magistrals de quartet de corda (1h 30 min de durada)

De 1 a 3 classes: 80€/classe (per grup)

4 classes (-15% descompte): 272€ (per grup)

 

Oients externs: 15€/dia (inclou la presència a les classes magistrals i l’entrada al concert). 

 

 

 

CURRÍCULUM AMAT SANTACANA

Membre fundador del Qvixote Quartet l’any 2006 amb qui ha actuat arreu d’Europa i Sudamèrica. S’ha instruït en l’art del quartet de corda amb grans especialistes mundials a la European Chamber Music Academy.

Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals tant de violoncel com de música de cambra. Al 2013 obté el primer premi exaequo i el premi del públic al Premio Joven Bach celebrat al Círculo de Bellas Artes de Madrid. En el camp de la música antiga ha col·laborat amb l’Ensemble Explorations de Roel Dieltiens, amb l’Orquestra Barroca de Mallorca de Barry Sargent i amb l’Orquestra del Montsalvat.

El seu repertori abraça quatre-cents anys de música per a violoncel sol, des de les primeres obres del segle XVII, fins a obres contemporànies. Ha estrenat obres per a violoncel sol de Joaquim Homs i ha interpretat per primer cop a Espanya l’obra del compositor sudcoreà Geonyong Lee, Song in the dusk II. També ha interpretat la integral de les sis suites per a violoncel sol de J. S. Bach en diverses ocasions.

Ha estat professor de violoncel a diversos centres musicals de Catalunya i és convidat regularment com a professor a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. També ha impartit classes magistrals a Bolívia i Veneçuela. Actualment és professor de violoncel al Conservatori Municipal de Música de Manresa.

 

Yuri Volguin

Nascut a Bornaul (Rússia) el 1958. Es va formar en el Conservatori Estatal Superior de Novosibirsk (Rússia) sota la tutela del Professor Zakhar Bron, on es va graduar Cum Laude. Al 1978 va ingressar como a solista a l’Orquestra Filharmònica Estatal de Novosibirsk, tasca que va compaginar amb la de professor a l’Escola Especial de Música per a joves talents i actuant como concertista en gires de recitals, sol, amb orquestra o en conjunts de càmera com el Trio Ural, programats per la reputada agència de concerts “Filarmonia” per tota la Unió Soviètica. Aquestes activitats artístiques li han aportat diferents premis en diversos concursos nacionals.

En 1981 va iniciar la seva activitat docent al Conservatori Superior de Novosibirsk i, entre 1984 i 1995, va exercir de coordinador general y professor en els cursos de perfeccionament professional per als docents de la Regió dels Urals. Va impartir classes a l’Escola de Música per a joves talents d’Ekaterimburg, i al 1984 va ser nomenat professor titular de la Càtedra de violí del Conservatori Estatal de Música de Cheliábinsk, a Rússia.

En 1996 va accedir a la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid com a Professor Assistent de la Càtedra de Violí Telefónica, amb el Professor Titular Zakhar Bron. A més a més, des de l’any 2006 és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Yuri Volguin compagina la seva tasca en aquests dos importants centres d’ensenyament musical amb actuacions artístiques a Espanya, Rússia, Suècia, Portugal, França i participacions en festivals i concursos internacionals com a membre de jurats i artista convidat.

Ha estat condecorat amb el Premio de las Artes, atorgat pel Ministeri de Cultura de la Federació Russa per la seva gran labor pedagògica i artística. La seva experiència com a docent, avalada per la qualitat professional dels seus alumnes, troba un reconeixement internacional traduït en contínues col•laboracions amb centres d’ensenyament musical europeus, cursos en els quals fa classes de violí: Classes Magistrals a l’Escola Superior de Música de Lübeck, el 1997; Cursos d’estiu a la Fundación Albéniz a Santander, entre 1997 i 2001; Curs de formació musical Eduardo Ocón, a Málaga, entre 2006 i 2010; Festival Internacional de Música de Zumaya, al País Basc, el 2005; Curs de interpretació violinística de Madrid, entre 2004 i 2008; Classes Magistrals en el Conservatori Superior de Tallin, a Estònia, el 2005; Rencontres Musicales Internationales de Graves, a Bordeus, entre 2007 i 2010; Curs Internacional de Música Agora Portals, a Mallorca, entre 2009 i 2010; i Classes Magistrals en Bielsko–Biala, a Polònia, el 2010.

Rafael Salinas

Va néixer a València el 1971. És Doctor in Art Sciences (Ph. D.) i Doctor in Musical Arts (D.M.A.) pel Conservatori de San Petersburg (Rússia). Ha estudiat sota la direcció de grans mestres como Leonid Sintsev, N. Shafran o Leonid Gákkel i ha rebut consells de pianistes de la talla de Joaquín Achúcarro, Rudolf Kerer, Férenc Kereck o Nathan Perlmann.

Interessat per les altes capacitats en música, ha desenvolupat una intensa tasca d’estudi en diferents països i institucions participant en congressos internacionals dedicats a aquesta temàtica (Salzburg -2006, Brno -2007, S. Petersburg -2006, 2007, Oslo -2008, París -2010). És membre de l’European Council for High Ability i assessor de diferents programes sobre detecció i desenvolupament de les altes capacitats musicals. És director artístic del «Concurso para jóvenes pianistas de Benaguasil» i president de l’«Associació Educació, Música i Acció Social» des d’on realitza una tasca de desenvolupament de la música com a portadora universal de valors.

Igualment, són rellevants les seves investigacions sobre el piano espanyol del segle XX, així com la seva tasca analítica i traductora de textos russos sobre teoria de la interpretació. Ha escrit diferents articles per a publicacions especialitzades i ha publicat un llibre dedicat a la figura de l’eminent pianista aragonès Luis Galve (1908-1995).

Des de fa anys, combina la docència amb la interpretació i la investigació. Ha actuat en nombroses sales d’Europa tant en qualitat de solista como formant part d’agrupacions de càmera. Ha format part del jurat de concursos internacionals i ha impartit masterclasses i cursos de formació de professorat. Els seus alumnes han estat premiats en concursos internacionals. Ha desenvolupat labors docents en la Universitat Jaume I de Castelló i en l’actualitat és professor titular de Teoria de la Interpretació i Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), de la qual ha estat cap d’estudis entre 2005 i 2009.

Col·laboradors

Larisa Litvinova

Yuri Bogdanov

Cristoforo Pestalozzi

Elena Dyatlova

Tatyana Lituinova

Alexi Koshavanets

Ramón de Andrés

Compartir

Serveis